Wie zijn wij?

wija 2

Wija van Dam (1953) is vele jaren als toonkunstenares/beroepspianiste zelfstandig werkzaam geweest. De laatste jaren van haar actieve muzikale leven gaf ze voornamelijk interpretatielessen aan musici en trad ze regelmatig op. Toen dit alles na een ongeval onmogelijk werd zocht ze een nieuwe invulling voor haar muzikale kwaliteiten.

Na wat omzwervingen op andere vakgebieden ontstonden -samen met zus Rini- uiteindelijk de Snuster-Duster collages waarbij -net als in haar muzikale loopbaan - de essentie ligt in vormgeving, interpretatie en inspiratie die voortkomen uit het detail in combinatie met het grote geheel. Wija blijft musiceren, maar nu met papier. 
  rini-web

Rini van Dam (1949) heeft zich in de loop van haar leven ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. Al jaren exposeert ze met grote regelmaat haar beelden van marmer en Belgisch hardsteen. Ze hakt haar beelden uit zonder gebruik te maken van elektrisch gereedschap. Het zijn beelden waar je omheen moet lopen: alle kanten van een beeld laten een andere dimensie zien. Deze manier van werken ziet men terug in haar Snuster-Duster collages: elk vlak krijgt aandacht en bepaalt mede de uiteindelijke vormgeving.

In de haar resterende vrije tijd zet Rini haar creativiteit en kennis in voor o.a. het organiseren van kunstactiviteiten en het schrijven van voorlichtingsbrochures en lesmaterialen over doofheid en slechthorendheid.